Šis kalėdinis grietinėlės pyragas su cukrumi yra skanus kreminis pyragas, papuoštas šventiniais pabarstukais, suteikiančiais šventinį prisilietimą. Klasikinis įdaras yra šilkinis ir sodrus, o dėl nesisukančios plutos puikiai tinka įtemptam atostogų sezonui.

gabalėlis cukraus grietinėlės pyrago su pabarstukais

Mėgstu per šventes kepti pyragus. Na, tikrai bet kada (gimtadienio šokoladinių sausainių pyragas ar snickers pyragas?). Tačiau jaučiu, kad dažnai pyragas sulaukia meilės tik per Padėkos dieną, ir kad ir kaip mėgstu gerą moliūgų pyragą be kepimo, manau, kad pyragus galima valgyti per visas šventes ir šventes!

Šis kalėdinis cukraus kremo pyragas yra populiaraus senamadiško cukraus grietinėlės pyrago, dar žinomo kaip Hoosier pyragas arba desperacijos pyragas, kalėdinė versija. Savo tekstūra jis panašus į senamadišką kreminį pyragą ar kreminį pyragą (jei bandėte vieną iš jų), bet saldesnio skonio.

Jį lengva sumaišyti ir linksma bei šventiška alternatyva tiesiog įprastam cukraus kremo pyragui su šventiniu kremo įdaru!

Tai paprastas posūkis ir paprastas būdas pasipuošti šia proga. Ir tai puiki alternatyva įprastam kalėdiniam pyragui ar net raudonam aksominiam pyragui su kreminės kreminės tekstūros!

Kodėl jums patiks šis cukraus kremo pyragas

  • Tai nesupainioja su tradicijomis – Tai tik prideda spalvų! Pabarstukų įmetimas į plutą ir įdarą reikalauja labai nedaug papildomų pastangų, kad būtų paruoštas ir taip paprastas deserto receptas.
  • Universalus – Naudokite mano naminės plutos receptą arba pasiimkite parduotuvėje nusipirktą plutą, tai priklauso nuo jūsų. Jūs netgi galite pakeisti viską ir vietoj to naudoti auksinę Oreo arba Graham krekerių plutą.
  • Tai puikus iš anksto paruoštas pyragas – Kadangi prieš patiekiant jis atšaldomas, galite jį pasigaminti dieną prieš patiekiant.

Cukraus grietinėlės pyrago ingredientai

ingredientai cukraus grietinėlės pyrage su etiketėmisingredientai cukraus grietinėlės pyrage su etiketėmis
  1. Universalūs miltai – Kalbant apie pyragą, pyrago tekstūra yra tokia pat svarbi, kaip ir įdaras. Norint išvengti tankios, labai miltais pabarstytos plutos, svarbu teisingai išmatuoti miltus.
  2. Sviestas – Įdarui reikės ir lydyto sviesto, ir kubeliais supjaustyto sviesto. Labai rekomenduoju naudoti aukštos kokybės sviestą, nes pyrago plutos skonis labai skiriasi šiame cukraus kremo pyrage!
  3. Pabarstukai – Nors galite naudoti bet kokius šventinius pabarstukus, aš pastebėjau, kad šventiniai pabarstukai (ilgi pabarstukai) linkę mažiau išlieti savo spalvą į įdarą, todėl balta spalva vis tiek gausite tik pabarstytą raudona ir žalia!
  4. Pienas – Visada rekomenduoju nenugriebtą pieną beveik viskam, nes jame yra visi norimi riebalai.
  5. Plakta grietinėlė – tai tikrai gerai su plakta grietinėle, patiekiama ant viršaus, bet tai visiškai neprivalomas garnyras!

Kaip pasigaminti kalėdinį cukraus grietinėlės pyragą

Šį kalėdinį cukraus kremo pyragą pagaminti labai paprasta! Tiesiog pagaminsite pyrago plutos tešlą, iškepsite plutą, tada užpildysite ir vėl kepsite! Vykdykite žingsnis po žingsnio instrukcijas kartu su spausdinama recepto kortele šio įrašo apačioje, kad gautumėte geriausią įmanomą rezultatą!

1 – Padarykite plutą

Pradėkite įkaitindami orkaitę iki 425 laipsnių ir apipurkškite pyrago formą nelipniu purškalu.

Tada dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, 1 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus ir kepimo miltelius.

Įpilkite 2/3 puodelio ištirpinto sviesto ir vandens. Maišykite, kol visi ingredientai visiškai susimaišys ir taps vientisa.

kepimo ingredientų ir lydyto sviesto keptuvėjekepimo ingredientų ir lydyto sviesto keptuvėje

Įdėkite vieną šaukštą mėgstamų šventinių pabarstukų. Šiuo metu tešla jausis trupanti, o jūs to ir siekiate!

Tešlą paglostykite į paruoštos pyrago formos dugną ir ji turėtų pradėti lipti kartu.

puodas su pyrago plutos tešla su pabarstukaispuodas su pyrago plutos tešla su pabarstukais

2 – iškepkite pyrago plutą

Kepkite pyrago plutą įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Pluta turi būti šviesiai auksinės spalvos.

cukraus grietinėlės pyrago pluta stiklinėje pyrago formojecukraus grietinėlės pyrago pluta stiklinėje pyrago formoje

3 – Padarykite cukraus kremo pyrago įdarą

Baigus kepti, paruoškite orkaitę pyrago įdarui, sumažindami temperatūrą iki 375 laipsnių.

Norėdami pagaminti pyrago įdarą, į puodą ant viryklės įpilkite vieną puodelį cukraus, malto cinamono ir 1/4 puodelio kukurūzų krakmolo. Įjunkite ugnį iki vidutinės, tada supilkite pieną.

Nuolat plakite pieną ir cukrų, kol mišinys užvirs. Sumažinkite ugnį iki mažos ugnies ir leiskite mišiniui virti dvi minutes, vis dar nuolat plakdami.

Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite vanilę bei kubeliais supjaustytą sviestą. (Supjaustę kubeliais sviestas greičiau ištirps.) Tada atidėkite mišinį į šalį, kad atvėstų.

cukraus grietinėlės pyrago įdaras baltame puodecukraus grietinėlės pyrago įdaras baltame puode

Kai įdaro keptuvė šiek tiek atvės, įpilkite 1 1/2 šaukšto mėgstamų šventinių pabarstukų. Švelniai sulenkite juos vieną ar du kartus.

Atvėsusį įdarą supilkite į iškeptą plutą, o įdaro viršų pabarstykite likusiais pabarstukais.

nekeptas cukraus grietinėlės pyragasnekeptas cukraus grietinėlės pyragas

4 – iškepkite cukraus kremo pyragą

Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 20 minučių arba kol įdaras sustings.

Kai pyragas baigs kepti, išimkite jį iš orkaitės ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Kai pyragas pasieks kambario temperatūrą, prieš patiekdami laikykite šaldytuve dvi valandas.

cukraus kremo pyragas su plakta grietinėle ir pabarstukais ant viršauscukraus kremo pyragas su plakta grietinėle ir pabarstukais ant viršaus

5 – supjaustykite ir patiekite kalėdinį pyragą

Patiekite pyragą atšaldytą su mėgstama plakta grietinėle ir kitais pabarstukais, kad užbaigtumėte šventišką išvaizdą!

kalėdinio cukraus grietinėlės pyrago gabalėlis ant mentelekalėdinio cukraus grietinėlės pyrago gabalėlis ant mentele

Patarimai ir gudrybės

Neskubėk. Pagaminti kreminį kremą nėra sunku, bet taip pat nesunku ir sujaukti. Kad ir kaip būtų viliojanti padidinti kaitrą, nedarykite. Jis niekada neturėtų viršyti vidutinės ugnies. Tęskite plakimą, kol užvirs ir kol užvirs. Tada vėl suplaksite sviestą ir vanilę! Jei praleidote rankų dieną sporto salėje, dabar jūs tai atsigriebėte.

Laikykite visus kalėdinio cukraus kremo pyrago likučius šaldytuve hermetiškame inde arba sandariai suvyniotą plastikine plėvele iki penkių dienų.

Receptų DUK

Kodėl mano cukraus pyragas skystas?

Kremas turi pradėti stingti dar prieš einant į orkaitę. Kai jis šiek tiek atvės, įdėkite jį į orkaitę ir toliau stingsite. Taip pat neimkite iš orkaitės per anksti. Šie veiksmai turėtų padėti išvengti šios klaidos, tačiau nepamirškite, kad šaldytuve jis ir toliau stings.

Kaip išvengti, kad pyrago dugnas permirktų?

Svarbus žingsnis yra aklas plutos kepimas aukštesnėje temperatūroje prieš ją apverčiant. Be to, prieš dedant įdarą reikia leisti šiek tiek atvėsti. Varškės įdaras turi būti tirštas ir ne skystas, kad nebūtų papildomos drėgmės, dėl kurios dugnas būtų permirkęs.

kalėdinio kreminio pyrago gabalėlis ant raudonos languotos servetėlėskalėdinio kreminio pyrago gabalėlis ant raudonos languotos servetėlės

Daugiau lengvų pyragų receptų

Pyragai skirti ne tik Padėkos dienai! Pasigaminkite šiuos kitus skanių pyragų receptus, kuriuos galite pridėti prie savo kalėdinių desertų stalo!

  • Negalima kepti šokoladinio pyrago – Šiame skaniame pyrage sujungiami įvairūs šokoladiniai saldainiai nekepame pyrage, kurį pagaminti taip paprasta, kaip ir skanu!
  • Nėra kepimo sviestinio pirštelio pyrago recepto – Žemės riešutų sviestas, šokoladas ir saldainių batonėliai su sviestiniu piršteliu sudaro pyragą be kepimo, puikiai tinkantį šventėms!
  • Reese’s žemės riešutų sviesto pyragas – Puikus desertas visiems, kurie mėgsta Reese žemės riešutų sviesto puodelius!
  • S’mores pyragas – Visų mėgstamas stovyklavimo skanėstas pyrago pavidalu!
  • Hershey pyragas – šokolado ir migdolų batonėlio „Hershey’s“ skoniai, transformuoti į pyragą!

Norite daugiau skanių receptų, kaip šis? Įveskite savo vardą ir el. pašto adresą žemiau esančioje formoje, kad prisijungtumėte prie „Play Party Plan“ bendruomenės! Kassavaitinius receptus ir vakarėlių idėjas gausite tiesiai į savo pašto dėžutę!

Virti: 35 minučių

Iš viso: 2 valandų 55 minučių

Aptarnauja 8 žmonių

Pyrago pluta

  • Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių ir aptepkite pyrago formą nelipniu purškalu.

  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, 1 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus ir kepimo miltelius.

    3 stiklinės miltų, 1 šaukštelis druskos, 1 1/2 šaukštelio cukraus, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

  • Šis kalėdinis grietinėlės pyragas su cukrumi yra skanus kreminis pyragas, papuoštas šventiniais pabarstukais, suteikiančiais šventinį prisilietimą. Klasikinis įdaras yra šilkinis ir sodrus, o dėl nesisukančios plutos puikiai tinka įtemptam atostogų sezonui.

    2/3 puodelio sviesto, 6 šaukštai vandens

  • Įdėkite vieną šaukštą mėgstamų šventinių pabarstukų. Šiuo metu tešla jausis trupanti, o jūs to ir siekiate!

    3 šaukštai šventinių pabarstukų

  • Tešlą paglostykite į paruoštos pyrago formos dugną.

  • Kepkite pyrago plutą įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Pluta turi būti šviesiai auksinės spalvos.

  • Paruoškite orkaitę pyrago įdarui sumažindami temperatūrą iki 375 laipsnių.

Pyrago įdaras

  • Norėdami pagaminti pyrago įdarą, į puodą ant viryklės įpilkite vieną puodelį cukraus, malto cinamono ir 1/4 puodelio kukurūzų krakmolo. Įjunkite ugnį iki vidutinės, tada supilkite pieną.

    1 puodelis cukraus, 1/4 šaukštelio malto cinamono, 1/4 kukurūzų krakmolo

  • Nuolat plakite pieną ir cukrų, kol mišinys užvirs. Sumažinkite ugnį iki mažos ugnies ir leiskite mišiniui virti dvi minutes, vis dar nuolat plakdami.

    2 puodeliai pieno

  • Nuolat plakite pieną ir cukrų, kol mišinys užvirs. Leiskite mišiniui virti 2 minutes, vis dar nuolat plakdami. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite vanilę bei kubeliais supjaustytą sviestą.

  • nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite vanilę bei kubeliais supjaustytą sviestą. (Supjaustę kubeliais sviestas greičiau ištirps.) Tada atidėkite mišinį į šalį, kad atvėstų.

    1 šaukštelis vanilės ekstrakto, 1/2 puodelio sviesto

  • Kai įdaro keptuvė šiek tiek atvės, įpilkite 1 1/2 šaukšto mėgstamų šventinių pabarstukų. Švelniai sulenkite juos vieną ar du kartus.

    3 šaukštai šventinių pabarstukų

  • Atvėsusį įdarą supilkite į iškeptą plutą, o įdaro viršų pabarstykite likusiais pabarstukais.

  • Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 20 minučių.

  • Kai pyragas iškeps, išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Tada prieš patiekdami 2 valandas laikykite šaldytuve.

  • Patiekite su plakta grietinėle ant viršaus!

    plakta grietinėle užpilui

Neskubėk. Pagaminti kreminį kremą nėra sunku, bet taip pat nesunku ir sujaukti. Kad ir kaip būtų viliojanti padidinti kaitrą, nedarykite. Jis niekada neturėtų viršyti vidutinės ugnies. Tęskite plakimą, kol užvirs ir kol užvirs.
Laikykite visus kalėdinio cukraus kremo pyrago likučius šaldytuve hermetiškame inde arba sandariai suvyniotą plastikine plėvele iki penkių dienų.

Kalorijos: 562kcal, Angliavandeniai: 68g, Baltymai: 7g, Riebalai: 30g, Sotieji riebalai: 18g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 7g, Transriebalai: 1g, Cholesterolis: 78mg, Natris: 529mg, Kalis: 176mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 32g, Vitaminas A: 926TV, Vitaminas C: 0,003mg, Kalcis: 102mg, Geležis: 2mg

Kursas: Desertas

Virtuvė: Amerikos



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -