Šie šventiniai moliūgo formos suktinukai įdaryti šonine ir čederio sūriu, kad būtų vienas skaniausių rudens užkandžių – puikiai tiks rudens vakarėliui, Helovino vakarėliui ar net Padėkos dienos užkandžiui! Jie yra įspūdingas bet kurio meniu priedas, tačiau juos pagaminti paprasta!

Norite išsaugoti šį receptą?
Įveskite savo el. pašto adresą ir mes atsiųsime šią idėją tiesiai į jūsų pašto dėžutę (be to, gausite įdomių savaitinių idėjų iš mūsų!)
Sūrio moliūgo formos suktinukai
Praėjusiais metais gaminau šiuos bekono sūrio kąsnius, kurie buvo futbolo kamuoliukų formos. Žmonėms jie taip patiko, kad pagalvojau, kad būtų smagu juos paversti rudenišku užkandžiu gaminant moliūgo formos suktinukus!
Jie atrodo taip gražiai, bet taip lengva pasigaminti – žmonės manys, kad viską sukūrėte nuo nulio! Patiekite juos per Friendsgiving, mielą Helovino kūdikio vakarėlį arba tiesiog kaip vakarienę savo šeimai!
Jie yra moliūgai, todėl galite juos pasigaminti bet kuriuo rudens metu! Jie yra užpildyti šonine ir sūriu, todėl žmonėms jie labai patiks kiekvieną kartą, kai juos gaminsite! Mano vaikai valgė tai geriau nei bet ką, ką gaminau visą mėnesį (išskyrus picų mumijas).
Kodėl tau tai patiks
- Klasikiniai skoniai – Sūris ir šoninė visada yra hitas, ir tai ne išimtis.
- Smagus maistas, kurio skonis geras – mano vaikai jas suvalgė. Tai buvo tarsi eiti į moliūgų lopinėlį, kiekvienas iš dėklo išsirinko savo mėgstamiausius.
- Paprasti ingredientai – greičiausiai viską jau turite savo šaldytuve arba galite lengvai pasiimti parduotuvėje vos už porą dolerių. Be to, jie naudoja parduotuvėje pirktus sausainius, todėl juos lengviau nei gaminti naminius mielių suktinukus!


- Čederio sūrio kubeliai – galite nusipirkti jau mielų kubelių, kad būtų lengviau, arba išsikirpti savo mėgstamo sūrio. Man patinka čederio ir šoninės derinys, bet nedvejodami išbandykite kitų rūšių sūrius ir toliau nurodykite savo mėgstamiausią.
- Šoninė – Išjunkite jį ant virtos dešros ar pepperoni, prieš pildami būtinai nusausinkite riebalus. Be to, stiebams reikės šiek tiek šoninės, todėl stenkitės, kad jos dalis būtų ilga!
- Pusmėnulis sausainiai – Lengviausia naudoti Didžiuosius, bet tiks ir su šiais naminiais mieliniais suktinukais ar įprasto dydžio sausainių skardine.
- raudonėlis – galite tai praleisti arba pakeisti itališku prieskoniu.
- Sviestas – jums taip pat reikės šiek tiek lydyto sviesto, kad suteptumėte moliūgų suktinukus, kai jie ištrauks iš orkaitės!
Be aukščiau išvardytų ingredientų, norint pagaminti šiuos moliūgo formos suktinukus, jums taip pat reikės kepimo špagato. Būtent tai naudosite kurdami tobulą moliūgo formą! Kepimo špagatas yra puikus dalykas, kurį galite turėti savo virtuvėje įvairiems tikslams, tačiau tai būtina šiems sūriems moliūgo formos užkandžiams!
Kaip pasidaryti moliūgo formos suktinukus
Pagaminti šį moliūgų sūrio rutuliukų receptą yra gana paprasta. Sudėtingiausia dalis yra nurišti virvelę, tačiau net ir tai lengva padaryti vieną kartą. Ir tada tai tik kartojasi vėl ir vėl!
1 – Paruoškite ingredientus
Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių ir išklokite dvi sausainių lakštus pergamentiniu popieriumi.
- Sūrį supjaustykite 1/2 colio kubeliais, jei jis dar nesupjaustytas.
- Išvirkite šoninę, jei ji dar nėra iškepusi. Atidėkite du pilnus gabalus, kuriuos naudosite stiebams, tada supjaustykite likusią dalį.
- Išimkite sausainių tešlą iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje, kad būtų lengviau dirbti.
Visus paruoštus ingredientus sudėkite vienoje vietoje, kad juos būtų lengva pasiekti, kai būsite pasiruošę gaminti moliūgo formos suktinukus.
2 – prikimškite moliūgų suktinukus
Pradėkite paimdami vieną biskvitą ir švelniai suplodami jį į 1/4 colio storio diską.
Tada paimkite du sūrio kubelius ir įdėkite jį į disko centrą, tada uždėkite šoninės gabalėlius.


Švelniai patraukite tešlos šonus aukštyn ir aplink įdarą ir suimkite viršuje kaip maišelį. Uždarykite kraštus taip, kad joks sūris neištekėtų. Tada švelniai suformuokite tešlą, kad ji būtų apvali.
Kartokite šį veiksmą, kol visi sausainiai bus užpildyti, sandariai uždaryti ir iškočioti iki apvalumo.


3 – suriškite moliūgų sūrio rutuliukus
Štai lengviausias būdas surišti tešlą, kad susidarytų moliūgo forma.
- Iškirpkite du kepimo špagato gabalus, kurių kiekvienas yra maždaug 12 colių.
- Vieno špagato centre įdėkite vieną ritinį.
- Perbraukite stygos galus ir pasukite 90 laipsnių, kad eilutė sudarytų X arba +.
- Užriškite virvelę ir nupjaukite perteklių. Norėsite, kad virvelė būtų šiek tiek laisva, kad tešla turėtų vietos augti.
Pakartokite rišimo procesą dar kartą su kita virvele, kad sukurtumėte moliūgo įvaizdį, padalydami tešlą į 8 dalis.


4 – Kepkite ir patiekite
Surištus tešlos rutuliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų taip, kad tarp jų būtų bent centimetras. Lengvai patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite raudonėliu.
Pašaukite į orkaitę kepti 12-15 minučių arba kol išorė pasidarys auksinės spalvos.
Išimkite iš orkaitės ir palikite keletą minučių atvėsti. Kai pakankamai atvės, palieskite, nupjaukite virveles ir ant viršaus patepkite lydytu sviestu.


Paimkite atidėtus šoninės gabalėlius ir nulaužkite gabalėlį, kuris atrodo kaip stiebas. Įdėkite jį į moliūgo centrą, pakankamai stipriai prispauskite, kad įliptų į ritinį, bet vis tiek pakankamai švelniai, kad nenulaužtų šoninės kotelio.


Tiesiog pažiūrėkite į tą oey gooey viduje – geriau šilta, kai viduje dar tirpsta, bet taip pat skanu ir kambario temperatūroje, todėl puikiai tinka patiekti vakarėlyje arba kaip garnyrą prie mėgstamos vakarienės!


Ekspertų patarimai ir saugojimo informacija
Įsitikinkite, kad tešla tinkamai užsandarinta kitaip visas tas skanus sūris išsilydys.
Geriausiai atrodantiems moliūgams rišdami norėsite, kad tešla būtų apvali.
Moliūgus patiekite su panirimu pavyzdžiui, rančo ar marinaros padažu.
Mažesniems moliūgams naudokite įprasto dydžio sausainius, o ne didžiuosius.
Jei jūsų šoninės stiebai lūžta juos dedant, Moliūgų viršuje išpjaukite nedidelį plyšelį, kad įdėtų juos stipriai nestumiant.
Likusius moliūgų suktinukus laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Įkaitinkite orkaitėje kol sušils, stenkitės, kad tešla daugiau neiškeptų. Aš paprastai dedu šaltus sūrio suktinukus ant kepimo skardos, dedu į šaltą orkaitę, nustatau iki 350 laipsnių ir kaitinu suktinukus orkaitėje, kai ji įkaista.
Receptų DUK
Ar galiu naudoti kitokį sūrį nei čederis?
Tai yra pirmenybės dalykas ir gali skirtis priklausomai nuo jūsų skonio receptorių. Tačiau su šonine niekada nesuklysite su čederiu, šveicarišku ar pipiriniu džemu!
Ar turiu naudoti kepimo špagatą?
Taip, kepimo špagatas tinka orkaitėje ir maistui, kepimui nerekomenduojama naudoti įprastų špagatų ar virvelių.
Kaip tai padaryti be konservuotų sausainių?
Šiuos moliūgo formos suktinukus galite gaminti naudodami mėgstamą naminę tešlą, supjaustytą mažais apskritimais. Gaminau juos iš mielių ir pusmėnulio suktinukų, abu skanūs. Sausainiai tiesiog padaro tai daug greičiau!


Jei su šiais moliūgo formos suktinukais norite mėgautis skanesniais rudens užkandžiais, išbandykite vieną iš šių!
Norite daugiau gėrybių?
Norite daugiau skanių receptų, kaip šis? Įveskite savo vardą ir el. pašto adresą žemiau esančioje formoje, kad prisijungtumėte prie „Play Party Plan“ bendruomenės! Kassavaitinius receptus ir vakarėlių idėjas gausite tiesiai į savo pašto dėžutę!
Aptarnauja
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
6 šoninės gabaliukus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Atidėkite kitus du gabalus, kad jie būtų moliūgų stiebai.
8 gabaliukai kepti šoninė
-
Atidarykite sausainių skardinę, kad iš viso būtų 16 sausainių. Lengvai ištempkite kiekvieną gabalėlį, kad jie būtų didesni.
2 skardinės Grand sausainių
-
Į biskvito centrą įdėkite kelis sūrio kubelius ir pabarstykite šoninės gabalėlius.
8 uncijos sūrio kubeliai, 8 gabaliukai kepti šoninė
-
Tada atsargiai apvyniokite biskvitą aplink šoninę ir sūrį, būtinai uždarykite visas skylutes išorėje. Susukite jį į rutulį, kad jis būtų apvalus.
-
Iškirpkite du kepimo špagato gabalus, kurių kiekvienas yra maždaug 12 colių. Vieno špagato centre įdėkite vieną ritinį. Perbraukite stygos galus ir pasukite 90 laipsnių, kad eilutė sudarytų X arba +. Užriškite virvelę ir nupjaukite perteklių. Norėsite, kad virvelė būtų šiek tiek laisva, kad tešla turėtų vietos augti.
-
Pakartokite rišimo procesą 5 veiksme dar kartą su kita virvele, kad sukurtumėte moliūgo įvaizdį, padalydami tešlą į 8 dalis.
-
Kartokite 5 ir 6 veiksmus, kol visi moliūgai bus paruošti.
-
Kiekvieną rutuliuką aptepkite lydytu sviestu, tada sviestą lengvai pabarstykite raudonėliu.
1 VŠ sūdyto sviesto, 1 šaukštelis raudonėlio
-
Padėkite moliūgus ant paruoštos kepimo skardos maždaug 1 colio atstumu vienas nuo kito.
-
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių arba kol rutuliuko išorė taps šviesiai auksinės spalvos.
-
Leiskite jiems atvėsti keletą minučių, tada nupjaukite nuo moliūgų virveles.
-
Ant viršaus uždėkite šoninės gabalėlį kaip stiebą. Mėgaukitės šiltu arba kambario temperatūroje.
Įsitikinkite, kad tešla tinkamai užsandarinta kitaip visas tas skanus sūris išsilydys.
Geriausiai atrodantiems moliūgams rišdami norėsite, kad tešla būtų apvali.
Moliūgus patiekite su panirimu pavyzdžiui, rančo ar marinaros padažu.
Mažesniems moliūgams naudokite įprasto dydžio sausainius, o ne didžiuosius.
Jei jūsų šoninės stiebai lūžta juos dedant, Moliūgų viršuje išpjaukite nedidelį plyšelį, kad įdėtų juos stipriai nestumiant.
Likusius moliūgų suktinukus laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Įkaitinkite orkaitėje kol sušils, stenkitės, kad tešla daugiau neiškeptų. Aš paprastai dedu šaltus sūrio suktinukus ant kepimo skardos, dedu į šaltą orkaitę, nustatau iki 350 laipsnių ir kaitinu suktinukus orkaitėje, kai ji įkaista.
Kalorijos: 278kcal, Angliavandeniai: 28g, Baltymai: 7g, Riebalai: 15g, Sotieji riebalai: 5g, Polinesotieji riebalai: 4g, Mononesotieji riebalai: 5g, Transriebalai: 0,03g, Cholesterolis: 17mg, Natris: 651mg, Kalis: 145mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 2g, Vitaminas A: 167TV, Vitaminas C: 0,003mg, Kalcis: 131mg, Geležis: 2mg